Alles over verlichting

Het kiezen van de juiste verlichting voor je ruimte is belangrijk. Tijdens je zoektocht kun je verschillende termen en begrippen tegenkomen waarvan de betekenis niet altijd duidelijk is. We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk informatie voor je te verzamelen en op een eenvoudige wijze uit te leggen. 

Informatie over IP-waarden

De bescherming van lampen duiden we aan met een IP-waarde. De simpelste stelregel is: hoe hoger de IP-waarde, hoe beter de bescherming.

Lees meer ➔

Dimmen van lampen

Het kunnen dimmen van je lampen is heel handig, maar er zijn verschillende mogelijkheden. Wij vertellen je graag waar je rekening mee moet houden.

Lees meer ➔

Wat is kleurtemperatuur?

De kleurtemperatuur van verlichting is de warmte van het licht. Dit heeft niet te maken met hoe warm de lamp wordt, maar of het licht warm of koud oogt. Wij vertellen je alles over de aanduiding in Kelvin (K).

Lees meer ➔

Soorten fittingen

Welke lichtbron is geschikt en wat is precies het verschil tussen al die fittingen? Om je op weg te helpen hebben we de meest voorkomende fittingen voor je op een rij gezet.

Lees meer ➔

Wat betekent lumen?

Het aantal lumen staat gelijk aan de lichtopbrengst van een lamp. Met watt meet je het energieverbruik van een lamp en niet de lichtopbrengst. Bekijk hier de vergelijkingen.

Lees meer ➔

Verschillende sensoren

Verlichting met een sensor zorgt voor een hoop gebruiksgemak en comfort. Er zijn verschillende soorten sensoren, wij zetten ze voor je op een rijtje en vertellen je over de verschillen.

Lees meer ➔

Energielabels

Sinds september 2021 hebben alle lampen een nieuw energielabel gekregen. De oude labels kun je nog tot maart 2023 tegenkomen en dat zorgt soms voor verwarring. Wij leggen je uit wat je moet weten.

Lees meer ➔

Populaire producten