Plafondlampen

Plafondlampen

Plafondlampen zijn onmisbaar in huis: ze voorzien veel ruimtes in huis van functionele verlichting. Plafondlampen of plafonnières worden direct aan het plafond bevestigd en nemen daardoor weinig ruimte in. Er zijn veel verschillende plafondlampen verkrijgbaar: van subtiele lampen tot echte eyecatchers.

Subtiele plafondlampen

Dat een plafondlamp een voornamelijk functionele functie heeft, wil niet zeggen dat plafondlampen niet mooi zijn. Plafondverlichting is verkrijgbaar in alle stijlen en vormen. Plafonnières zijn hier een goed voorbeeld van. Waar deze vlakke lampen eerst vooral in de hal, berging of toilet gebruikt werden, zien we ze tegenwoordig steeds vaker terug in andere ruimtes. Dankzij de korte voet zijn plafonnières zeer geschikt voor ruimtes met een laag plafond. Ze nemen namelijk vrijwel geen plek in beslag. Ook plafondlampen met spots zijn razend populair: met de richtbare spots breng je eenvoudig accentverlichting aan.

Grote plafondlampen

Heeft jouw woning een hoog plafond? Dan heb je meer ruimte voor het bevestigen van een plafondlamp, maar ook meer ruimte om te belichten. Daarom zien we in ruimtes met een hoog plafond vaak wat grotere, opvallende plafondlampen terug. Van industriële designs met meerdere lichtpunten, tot opvallende lampen met een natuurlijke en luchtige uitstraling.

Plafondlamp in de badkamer

Vanzelfsprekend kan niet iedere plafondlamp in de badkamer gebruikt worden. Een badkamer plafondlamp heeft een hoge IP-waarde nodig zodat de lamp goed beschermt is tegen vocht. In de minst natte zones volstaat een beschermingswaarde van IP44, maar dichtbij de douche of het bad heeft een plafondlamp een IP65 beschermingswaarde nodig.

In onze grote collectie plafondlampen voor in de badkamer vind je onder andere moderne badkamer plafondlampen met ingebouwde LED verlichting van Lucide en subtiele, maar kwalitatieve plafondlampen van Philips.

Filteren

1 - 24 van 814

Oplopend sorteren
per pagina

Deel jouw foto & win!

Ook trots op jouw aankoop? Deel dan je foto met ons en maak kans op € 50,- shoptegoed.

Doe mee via Instagram met de #meerdanlicht, via Facebook of mail naar info@meerdanlicht.nl.