Alles over verschillende sensoren

Verlichting met een sensor zorgt voor een hoop gebruiksgemak en comfort. Er zijn verschillende soorten sensoren: bewegingssensoren, schemersensor, bewegings- en schemersensoren en sensoren voor slimme verlichting.

Bewegingssensoren

Een ingebouwde bewegingssensor vind je voornamelijk bij buitenverlichting. Met een buitenlamp met bewegingssensor zorgt je voor veiligheid met het nodige licht in de duisternis. Het licht zal automatisch gaan branden zodra er beweging wordt gedetecteerd. Hierdoor sta je nooit meer in het donker naar je sleutel te zoeken en geef je gasten een warm welkom. Verlichting met bewegingssensor schrikt bovendien ongenode gasten af.

Bij ons vind je verschillende armaturen met een ingebouwde bewegingssensor. Echter zijn er ook losse bewegingssensoren verkrijgbaar waaraan je naar wens verlichting kunt koppelen.

Schemersensoren

Zoals de naam al doet vermoeden zorgt een schemersensor ervoor dat het licht automatisch gaat branden zodra het donker wordt. Ook een ingebouwde schemersensor vind je voornamelijk bij buitenverlichting. Met een schemerssensor hoef je niet meer zelf de verlichting in- en uit te schakelen. Handig wanneer je niet thuis bent! Bekijk hier onze buitenlampen met schemerssensor.

Bewegings- en schemersensoren

In onze uitgebreide collectie buitenverlichting vind je ook veel lampen die zijn uitgerust met een bewegings- en schemersensor. Een bewegings- en schemersensor combineert de handige functionaliteiten van beiden sensoren. Lampen die beschikken over deze sensor dragen bij aan een gerust en veilig gevoel.

Sensoren voor slimme verlichting 

https://www.meerdanlicht.nl/philips-hue kan volledig via je smartphone of tablet bedienen wanneer je deze koppelt aan een Philips Hue bridge. Via de app kun je de verlichting volledig afstemmen op jouw voorkeuren. Zo is het mogelijk om lichtschema’s en timers in te stellen. Laat de verlichting automatisch aangaan bij zonsondergang of boots je aanwezigheid na wanneer je op vakantie bent. Een schemersensor is hierdoor overbodig!

Voor Philips Hue verlichting zijn wel bewegingssensoren verkrijgbaar, zowel voor binnen als voor buiten. Wanneer je een bewegingssensor aan jouw home systeem koppelt, kun je deze ook bedienen via de app. Je kunt niet alleen instellen wanneer de verlichting aan en uit moet gaan, maar je kunt ook dag- en nachtinstellingen kiezen. Zo kun je instellen dat de lampen die aan de sensor gekoppeld zijn ’s nachts gedimd licht geven zodat niet iedereen wakker wordt als iemand uit bed moet. Er is een Philips Hue bewegingssensor verkrijgbaar voor gebruik binnenshuis, en er is een bewegingssensor verkrijgbaar speciaal voor gebruik buitenshuis.

Heb je slimme verlichting van Wiz en wil je deze graag koppelen aan een bewegingssensor? Dit gaat vrijwel hetzelfde in zijn werk als bij de slimme Philips Hue verlichting, alleen is hier geen Bridge voor vereist. Bekijk hier de bewegingssensor van Wiz.


Kom je er niet uit? 

Geen probleem, wij staan graag voor je klaar om al jouw vragen over verlichting te beantwoorden.

Populaire producten