Gratis verzending vanaf €40,- en 14 dagen bedenktijd!

Onderstaande lijst geeft u het overzicht dimmers welke door Philips zijn getest en erkend compatibel te zijn met de dimbare Philips LED verlichting.

De dimmers zijn bijvoorbeeld geschikt voor de Philips Ledino en bijvoorbeeld de dimbadre Philips InStyle en Philips My Living. De dimmers zijn fase-afsnijdende dimmers.

type led dimmer philips

Let op: Philips geeft op de producten aan of de LED lamp wel of niet dimbaar zijn. Niet alle LED van Philips is dimbaar! Zie ook www.philips.com

 

 

Beschrijving van de tronic-C-dimmer:

De Tronic-C-dimmer is een geschikte wand of muur-dimmer om dimbare LED te kunnen dimmen, zoals bijvoorbeeld de Philips Master LED lichtbronnen of de Philips Ledino serie.

Deze fase-aansnijdende dimmer is een capacitieve electronische dimmer, oftwel Trailing Edge Dimmer. Er wordt geen traditionele spoel gebruikt, u zult de dimmer dan ook niet kunnen horen brommen.


Deze dimmer is universeel geschikt, de dimmer is ook te gebruiken voor het dimmen van gloeilampen en de meeste 12V en 24V halogeen verlichting.


Vuist regel voor het dimmen van LED: Algemeen kan 10 tot 20% van het maximale vermogen van de dimmer worden benut voor het dimmen van LED-lampen. Bijvoorbeeld: Vermogen van deze dimmer bedraagt maximaal 400W. U kunt hiermee ongeveer 40W-80W LED verlichting dimmen.


Deze dimmer is uitwisselbaar met de PEHA-serie schakelmateriaal, algemeen verkrijgbaar in nagenoeg alle bouwmarkten.

Update aug 2013:

geschikte dimmer Philips LED overzicht augustus 2013

 

interessante link:
http://www.meerdanlicht.nl/informatie/type-dimmer-voor-philips-led-verlichting.asp
http://www.lighting.philips.nl/nl_nl/led/philips_master_led_lights_dim.wpd

ONZE BEOORDELINGEN
 
Like Meerdanlicht en ontvang als eerste bericht over de nieuwste producten en aanbiedingen!

 

 

PREMIUM DEALER VAN o.a:

WEBSHOP KEURMERKEN