0item(s)

Je hebt geen producten in je winkelmandje.

Black Friday! Sale duurt nog

Product was successfully added to your shopping cart.

De kleurtemperatuur (in Kelvin)

Er zijn lampen met verschillende lichtkleuren - ofwel kleurtemperaturen - verkrijgbaar, variërend van koel- tot warmwit. De kleurtemperatuur wordt aangeduid met de term Kelvin. De meeste lampen van meerdanlicht.nl hebben een kleurtemperatuur van 2700 Kelvin (warm wit licht). Dit is het warm witte licht dat je gewend bent van een gloeilamp. Ideaal voor woonkamerverlichting en slaapkamerverlichting. De kleurtemperatuur van de lamp vind je bij de productspecificaties.

Staat er geen kleurtemperatuur vermeld? Dan is het aan jou om de gewenste lichtbron te selecteren. Wij bieden een groot assortiment lichtbronnen, van kooldraadlamp tot GU10 en van TL buis tot LED lamp.

LED verlichting is tegenwoordig net zo sfeervol en warm als traditionele verlichting. Philips Hue staat aan de top van comfort verlichting. Je kleurtemperatuur stel je dan zelf in met een Dimswitch of via je Hue App. Met Scene Switch kun je twee verschillende kleurtemperaturen instellen zonder dimmer. ‘Hoe meer je dimt, hoe warmer het licht’. Dit kan met Warm Glow. Voor wie juist de nadruk wil leggen op de vorm van de lichtbron, LED bulbs met een Retro Look.

Bekijk hier ons volledige assortiment LED verlichting

Hieronder vind je het complete overzicht van de verschillende kleurtemperaturen:

  • 1800K warm licht zoals kaarslicht
  • 2700K warm wit licht zoals een gloeilamp
  • 3000K warm wit licht zoals een halogeenlamp
  • 4000K wit licht met warme gloed, zoals het licht van TL buizen
  • 4800K daglicht met direct zonlicht
  • 5500K standaard wit daglicht

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met onze Klantenservice.