Waar LED je op bij het aanschaffen van een LED lamp?

Vorige week hebben we je iets verteld over het verschil tussen Watt en Lumen. De lichtopbrengst is namelijk handig om te weten als je een nieuwe LED lamp wilt aanschaffen. Maar minstens zo belangrijk is de kleur van het licht. Je wilt immers tijdens een gezellig etentje niet in fel en kil licht zitten te kijken. Toch? Tijd om de term Kleurtemperatuur te introduceren! Want wat is een kleurtemperatuur eigenlijk?

In het oerwoud aan LED lampen, vind je bulbs in verschillende lichtkleuren, ofwel kleurtemperaturen. Wij bedoelen hier de kleur die de lichtbron uitstraalt. Deze kan variëren van koel wit tot warm wit. De kleurtemperatuur wordt aangegeven in Kelvin (K). Hoe hoger de kleurtemperatuur, hoe 'killer' het licht. En hoe lager de kleurtemperatuur, hoe 'warmer' het licht. En dat is wat je zoekt voor je gezellige huis!

De meeste lichtbronnen bij meerdanlicht.nl hebben een kleurtemperatuur van 2700K. Dit is het warm witte sfeerlicht dat je gewend bent van een gloeilamp. Deze kleurtemperatuur is prima geschikt voor de meeste vertrekken in huis, zoals woonkamer, slaapkamer en kantoor. De kleurtemperatuur van een armatuur of lichtbron geven wij weer bij de productspecificaties.

Onderaan deze pagina vind je een aantal mooie armaturen met een warme kleur.

Wil je de kleurtemperatuur van je lampen zelf kunnen instellen? Dat kan bijvoorbeeld met Philips Hue verlichting. Deze slimme verlichting kun je dimmen in een range van 2200K tot 6500K. Een meer voordelige optie is WarmGlow verlichting. Hoe meer je dimt, hoe warmer het licht! In een range van 2200K tot 2700K.

Verdere vragen over technische specificaties van lampen? Stuur ons een bericht!

Binnenverlichting met een warme kleur

Buitenverlichting met een warme kleur