Verlichting in een botanisch interieur

Verlichting in een botanisch interieur

Wij zijn gek op de botanische interieurstijl! De stoere, natuurlijke materialen in combinatie met groene accenten en planten geven je huis een haast tropische uitstraling. Maar wat voor verlichting gebruik je in een botanisch interieur? Wij helpen je hier graag bij!

Wat is een botanisch interieur?

De term botanisch betekent alles wat te maken heeft met plantkunde. In Zuid-Spanje vind je de bekende Mediterrane, botanische tuinen. Weelderige tuinen met veel planten, bloemen en bomen. Wanneer deze stijl wordt doorgetrokken naar binnen, ontstaat een botanisch interieur waarbij natuurlijke materialen, robuuste meubelen en groene kamerplanten centraal staan.

In onze uitgebreide collectie vind je een hoop verlichting die perfect in een botanisch interieur past. Van robuuste armaturen van stoere materialen tot luchtige lampen van natuurlijke materialen.

Natuurlijke verlichting van Good&Mojo

Door de toenemende populariteit van het botanisch interieur spelen ook steeds meer verlichtingsmerken op deze trend in. Eén van deze merken is Good&Mojo. Al de lampen van dit merk worden gemaakt van duurzame materialen zoals gerecycled papier, kurk, houtsnippers, biologisch linnen en bamboe. Hierdoor hebben de lampen een natuurlijke uitstraling en passen ze goed in een botanisch interieur.

Botanische vloerlampen

Vaak is de vloerlamp het stralend middelpunt in huis. Echter ligt dit bij een botanisch interieur net wat anders, de focus ligt hier namelijk op al het groen. Kies daarom voor een vloerlamp met een natuurlijke uitstraling, in een rustige kleur. Zo blendt de lamp goed in je interieur en leidt hij de aandacht niet af van waar het echt om gaat: het groen in huis.

Botanische hanglampen

Een hanglamp boven de eettafel is onmisbaar. Bij een botanische inrichting is het belangrijk dat de hanglamp een lichte en luchtige uitstraling heeft. Kies voor een hanglamp met een opengewerkte kap zodat het licht op meerdere plekken door de kap heen schijnt, in een rustige kleur zoals naturel of wit.

Botanische plafondlampen

Een plafondlamp voorziet iedere ruimte in huis van functionele verlichting. Aan het uiterlijk van een plafondlamp wordt vaak weinig aandacht besteedt, terwijl je met een plafondlamp in de juiste stijl jouw interieur helemaal afmaakt. Kies een opvallend exemplaar voor in de slaapkamer en plaats een wat eenvoudiger exemplaar met hout in bijvoorbeeld de hal.

Botanische tafellampen

Op jouw favoriete plekjes in huis breng je eenvoudig sfeerverlichting aan met een tafellamp. Een bijzettafeltje, nachtkastje of dressoir style je af met een tafellamp in botanische stijl. Van robuuste lampjes van beton, tot eyecatchers van natuurlijke materialen: het mag allemaal in een botanisch interieur.

Onmisbaar in een botanisch interieur: een lamp en plantenhouder in één!

Een leuke manier om groen én licht te combineren: de Florence hanglampen van It’s about RoMi. Deze vrolijke hanglampen bieden plaats voor jouw lievelingsplant in de glazen houder. Tip: hang Florence in de keuken en plaats je favoriete kruiden in de plantenhouder.