5 redenen waarom jij Philips Hue verlichting nog deze winter in huis wilt hebben

5 redenen waarom jij Philips Hue verlichting nog deze winter in huis wilt hebben

Philips Hue is hét systeem op het gebied van slimme verlichting. Het werkt draadloos, is duurzaam en biedt veel leuke extra’s. Is Hue dan echt zo veel meer dan licht? Ja. En daarom hebben wij voor jou 5 redenen op een rijtje gezet waarom je nog deze winter Hue in huis wilt hebben.

1. Bedien met de dim switch, de app of je stem

Je kunt de armaturen en lampen van Hue op afstand bedienen. Zo kun je vanuit je luie stoel met de dim switch je verlichting zachter of feller zetten. Met de officiële app van Hue kun je met je smartphone of tablet de verlichting naar je eigen voorkeuren instellen en zelfs zo programmeren dat je alles binnen één klik bedient. Heel handig als je bijvoorbeeld al in bed ligt te netflixen en voor het slapen gaan nog even de lampen uit wilt zetten. Nog makkelijker, je kunt nu zelfs Hue verlichting besturen met je stem! “Hé siri, mag het licht uit?

2. Word natuurlijk wakker met je eigen zonsopkomst

Wanneer je je Hue verlichting koppelt aan een Bridge kun je via de app allerlei gave functies inschakelen. Zo kun je je eigen wake-up routine instellen waarbij je een gewenste tijd om wakker te worden aangeeft. Tot die tijd worden de ingestelde Hue lampen langzaam steeds een beetje feller. Alsof de zon opkomt in je slaapkamer. Dit zorgt ervoor dat je natuurlijk en uitgerust wakker wordt. Ideaal voor die donkere winterochtenden. Zeg maar doei tegen je ochtendhumeur!

3. Veilig, ook als je niet thuis bent

Via de app kun je heel simpel een routine inschakelen die jouw aanwezigheid na bootst als je niet thuis bent. De Hue verlichting gaat aan en uit rond de door jou gekozen tijden en verspringen onderling door je huis. Slim voor als je bijvoorbeeld laat thuis bent van het werk of wanneer je weg bent tijdens de kerstvakantie. Ook handig: Hue werkt samen met veel slimme beveiligingscamera’s, zoals de Nest. Je kunt je verlichting zo instellen dat deze gaat branden wanneer er beweging wordt geregistreerd.

4. Creëer je eigen thuisbioscoop

Die donkere dagen vullen we graag met een heerlijk filmavondje op de bank. Hoe gaaf is het om je woonkamer dan om te toveren tot een ware bioscoop? Wanneer je thuis een Philips Ambilight televisie hebt, kun je dit heel eenvoudig doen door de Hue Color verlichting te koppelen aan je televisie. Zo wordt de verlichting een verlengde van je ambilight en kleurt je kamer mee met de leds van je scherm. Met de gratis Philips Hue Sync software kun je dit óók op je PC of Mac toepassen. Perfect voor een potje Fornight!

5. 16 miljoen kleuren

Juist in de winter is het hebben van het juiste licht extra belangrijk voor onze mood en productiviteit. De verlichting van Hue biedt voor elke activiteit het juiste (wit)licht. Om productief te werken kies je voor wat feller en koeler licht, terwijl het lezen van een boek juist om wat zachter en warmer licht vraagt. Komen er vrienden dineren? Dan wil je een formele relaxte sfeer. Is het spelletjesavond met de familie? Dan mag het feller, oma moet het ten slotte ook kunnen lezen. Maar geef je een feestje? Dan wil je natuurlijk uitpakken met al die 16 miljoen kleuren;)