Het verlichten van je tuin met Philips MyGarden buitenverlichting

Tijdens lange zomeravonden heeft buitenverlichting een sfeer verhogend effect, en tijdens de donkere wintermaanden zorgt het voor een veilig en gerust gevoel. Maar waar moet je op letten als je aan de slag gaat met het verlichten van je tuin? In deze blog vind je handige tips & tricks en leer je hoe je met de verlichting van Philips MyGarden jouw tuin functioneel en sfeervol verlicht.

Philips MyGarden buitenverlichting in iedere stijl

De buitenverlichting van Philips MyGarden is niet voor niets razend populair. De buitenlampen zijn kwalitatief hoogwaardig en hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. In de MyGarden collectie vind je verschillende soorten buitenlampen in uiteenlopende stijlen. Van strak en modern, tot klassiek en tijdloos. Voor iedere tuinstijl is er passende MyGarden buitenverlichting.

IP-waarde bij buitenverlichting

Niet ieder lamp is geschikt voor gebruik buitenshuis. Buitenlampen moeten bestand zijn tegen de verschillende weersomstandigheden zoals regen, hagel en sneeuw. Let daarom bij aanschaf goed op de IP-waarde van de lamp.

Verlichting op hoger gelegen, beschutte plaatsen dicht tegen het huis (bijvoorbeeld onder het dak) moeten tenminste een beschermingswaarde van IP23 hebben. Bij meeste buitenverlichting, zoals wandlampen en sokkels, volstaat een standaard bescherming van IP44. Grondspots hebben een nog hogere beschermwaarde nodig (IP67), deze liggen namelijk vaak langere tijd onder water wanneer het bijvoorbeeld geregend heeft.

Op iedere plek de juiste buitenverlichting

Voor- of achterdeur

Door het plaatsen van een wandlamp bij de voor- of achterdeur zie je goed wie er voor de deur staat en geef je jouw gasten een warm welkom. Kies voor een buitenlamp met bewegingssensor zodat het licht automatisch aan gaat zodra er beweging gedetecteerd wordt. Handig: zo sta je zelf ook nooit meer in het donker naar je sleutels te zoeken.

Tuinpad of oprit

Het uitlichten van de paden in je tuin of de oprit is niet alleen functioneel, het heeft ook een sfeer verhogend effect. Er zijn verschillende mogelijkheden om je tuinpad of oprit te verlichten. Grondspots verwerk je in de tegels en geven subtiel licht. Sokkels komen meestal tot kniehoogte en verlichten het pad van bovenaf. Ook kun je kiezen voor lantaarns; deze zijn hoger en geven meer licht.

Gevels en buitenmuren

Je geeft jouw huis een stijlvolle uitstraling met wandlampen aan de gevel. Kies een mooie buiten wandlamp uit en plaats meerdere lampen van hetzelfde model evenwijdig aan elkaar op de gevel. Voor een echt wow-effect!

Terras of zithoek

Bij het zitgedeelte in de tuin of op het balkon is sfeerverlichting een must. Met een speciale tafellamp voor buiten, zoals de Philips MyGarden Abelia tafellamp, creëer je in een handomdraai op ieder moment de juiste sfeer. De Abelia tafellampen zijn draagbaar door de ingebouwde accu, je kunt de lamp dus overal in de tuin plaatsen. Verder is de lamp uitgerust met dimbare LED verlichting. Je dimt het licht eenvoudig van helder wit licht naar zacht kaarslicht.

Overkapping of schuur

Een overkapping, tuinhuisje of schuur zijn vaak wat vochtigere ruimtes. Daarom is het belangrijk om ook op deze plekken een lamp te gebruiken met een IP-waarde van 23 of hoger. Er zijn verschillende wandlampen en plafondlampen verkrijgbaar die jouw schuur of overkapping van functioneel licht voorzien.

Veiligheidsverlichting

Verlichting is een belangrijk onderdeel van de beveiliging van jouw huis. Buitenverlichting met een bewegingssensor zorgt voor een gerust en veilig gevoel. Het licht van deze lampen springt automatisch aan wanneer er iemand langsloopt. Zo zet je ongewenste gasten direct in de spotlight!

Onze favoriete Philips My Garden buitenverlichting