Binnenverlichting

Binnenverlichting

Binnenverlichting is meer dan alleen een manier om een ruimte te verlichten. Het kan de sfeer en comfort van een ruimte beïnvloeden. Het vinden van de juiste verlichting voor binnen is een kunst op zichzelf, waarbij functionaliteit en schoonheid in evenwicht moeten worden gebracht. 

Lees meer
Voorgestelde filters
Filteren

1 - 24 van 914

Oplopend sorteren
per pagina

De perfecte binnenverlichting 

Binnenverlichting is meer dan alleen een manier om een ruimte te verlichten. Het kan de sfeer en comfort van een ruimte beïnvloeden. Het vinden van de juiste verlichting voor binnen is een kunst op zichzelf, waarbij functionaliteit en schoonheid in evenwicht moeten worden gebracht. 

Bij binnenverlichting is de functionaliteit de ruggengraat. Het is belangrijk dat de verlichting genoeg helderheid biedt die de een bepaalde ruimte nodig is. In de keuken is het bijvoorbeeld namelijk van belang dat er heldere, gerichte verlichting boven het aanrecht wordt geplaats voor het veilig bereiden van voedsel. In de woonkamer en slaapkamer daarentegen zoek je juist zachte, sfeervolle verlichting die zorgt voor ontspanning en gezelligheid. Het is daarom goed om te overwegen welke verlichting je wilt voor welke ruimte. 

Naast functionaliteit speelt de stijl van binnenlampen een erg grote rol. De vorm van armaturen, de kleur van het licht en de gehele stijl van de verlichting kunnen de sfeer van een ruimte drastisch veranderen. Een kroonluchter met kristallen kan een gevoel van luxe toevoegen aan je huis, terwijl een hanglamp met een industrieel ontwerp een moderne uitstraling kan creëren. 

Om de perfecte binnenverlichting te bereiken is combineren ook belangrijk. Zo kan je basisverlichting zoals plafondlampen of inbouwspots erg goed combineren met taakverlichting zoals bureaulampen. Het combineren van verlichting zorgt voor een unieke sfeer in elke kamer. Flexibiliteit van verlichting is een eigenschap die niet over het hoofd mag worden gezien, zoals dimbaarheid. Verlichting die je kan dimmen zorgt ervoor dat je de helderheid kunt aanpassen aan de sfeer en de stemmingen.  

Verschillende soorten binnenlampen 

Er zijn een heleboel verschillende soorten binnenlampen die wij bij Meerdanlicht bieden. Hierover vertellen wij je graag meer. Erg geliefd en populair op dit moment zijn booglampen. Booglampen zijn elegante vloerlampen met een boogvormige arm, die ideaal zijn voor een leeshoek of bij de eettafel.   
Hanglampen zijn veelzijdige lichtarmaturen die perfect zijn boven eettafels, keukeneilanden of voor in de gang. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, variërend van minimalistisch tot modern. Inbouwspots zijn lichtbronnen die in het plafond of de muur worden geplaatst en bieden een strak design die in veel interieurs past.  

Lightstrips daarentegen zijn flexibele LED-strips die ideaal zijn om subtiele accentverlichting te creëren langs plafonds, muren of meubels.  
Multipendels zijn hanglampen met meerdere lampenkappen die aan één plafondbevestiging zijn bevestigd. Dit soort lampen zijn perfect boven grote eettafels of keukeneilanden. Ze zien er bovendien erg modern en chic uit.  
Plafondlampen, vloerlampen en tafellampen biedt Meerdanlicht uiteraard ook. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten en zijn geschikt voor gangen, slaapkamers en badkamers. Tafellampen zijn er voor grotere tafels, nachtkastjes of bureau. Deze bieden niet alleen stijl maar ook functionaliteit toe en zijn perfect voor lezen. Ook wandlampen kunnen niet missen: deze lampen worden aan de muur gevestigd en zijn ideaal voor het verlichten van bijvoorbeeld gangen of slaapkamers.  
Railverlichting is verlichting waarbij meerdere spots aan een railsysteem worden bevestigd. Dit biedt gerichte verlichting en kan worden gebruikt om specifieke objecten mee te accentueren.  

Mooie binnenlampen voor iedere ruimte 

Zoals gezegd biedt Meerdanlicht erg veel verschillende opties aan binnenlampen. Binnenverlichting kan de sfeer en het karakter van een kamer verbeteren. Of je nu op zoek bent naar verlichting voor je woonkamer, keuken, slaapkamer of kantoor, er is genoeg prachtige binnenverlichting beschikbaar die aan jouw behoeften voldoen. 

Voor de woonkamer zijn er een tal van opties beschikbaar, van vloerlampen tot tafellampen en wandlampen. Ook voor de eetkamer en slaapkamer zijn er verlichtingsoplossingen die een zachte, gezellige sfeer creëren.  
Voor degenen die vanuit huis werken, is een goed verlichte werkruimte belangrijk, het kan vermoeidheid verminderen en productiviteit verhogen. Ook hiervoor biedt Meerdanlicht de ideale bureaulampen met verstelbare armaturen.  

Deel jouw foto & win!

Ook trots op jouw aankoop? Deel dan je foto met ons en maak kans op € 50,- shoptegoed.

Doe mee via Instagram met de #meerdanlicht, via Facebook of mail naar info@meerdanlicht.nl.